WhatsApp
Yükleniyor...

Teamspeak3 Nedir? Nasıl Kullanılır? Nereden İndirilir? Nasıl Satın Alınır?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Teamspeak3 Nedir? Nasıl Kullanılır? Nereden İndirilir? Nasıl Satın Alınır?
24 Eylül 2021, 12:42 0 Yorum 1084 Okuma

2021 yılı itibariyle insanların iletişim amacıyla kullandığı birçok platform bulunuyor. Bunlardan biri de Teamspeak platformudur. Oldukça eski platformlardan biri olan Teamspeak, internet bağlantısı olan herkesin birbirleri ile iletişime geçebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle oyun oynamayı seven kişiler ve online oyunlar oynamayı tercih edenler bu ses uygulamasını kullanmayı tercih ediyor. Bu yazıda Teamspeak kullanımı ve Teamspeak sunucuları ile ilgili birçok bilgi vereceğiz.

Teamspeak3 Nedir?

Teamspeak3 internet altyapısı ile çalışan ve insanların sesli olarak birbirleri ile iletişime geçmesine yarayan bir uygulamadır. Birçok işletim sisteminde çalışabilen bu program sayesinde insanlar ülkenin iki farklı noktasında olsalar bile birbirleri ile iletişime geçebilmektedir.

Teamspeak3 kişinin kendi bilgisayarı üzerinde ya da sanal sunucular üzerine kurulabilen platformlardır. Sunucu sahipleri Teamspeak3 lisansı aldıktan sonra kolay bir şekilde kurulum yapabilir. Ts3 sunucuları kurulum yapıldıktan sonra istenildiği gibi dizayn edilebilir ve kanallar oluşturulabilir. Sunucu sahipleri bu kanallarda şifre koyma gibi özel işlemler yapabilir ve kullanıcılar için özel rütbeler tanımlayabilir. Bu şekilde özellikle online oyunlarda bir rütbe sistemi oluşturulabilir.

İlk kez 2001 senesinde yayımlanan ve 3.7.1 sürümüne kadar yükseltilen Teamspeak3 halen bilgisayar kullanıcılarının en çok tercih ettiği platformlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilgisayara indirilerek kurulan bu platform herhangi bir tarayıcı ve üyelik gerektirmeden birkaç saniyelik işlem ile açılabilen bir programdır.

Teamspeak3 Nasıl Kullanılır?

Teamspeak3 programını kullanabilmek için öncelikle programın indirilmesi gerekmektedir. Bunun için programın resmi web sitesi olan teamspeak.com sitesini ziyaret etmek yeterlidir. Birçok dil seçeneğinin bulunduğu bu internet sitesinden birkaç saniye içerisinde Teamspeak3 programını indirebilirsiniz.

Teamspeak3 indirildikten ve kurulduktan sonra programı direkt olarak çalıştırabilirsiniz. Program çalıştırıldıktan sonra size verilen sunucu adresini ve varsa parolayı girmek programı kullanmak için yeterlidir. Bundan sonraki süreçte gerekli ayarlamaları yaparak (baş konuş özelliği vs. aktif edebilirsiniz) birçok kişi ile iletişime geçebilirsiniz. Ancak unutulmaması gereken bir husus var ki o da bu programda lisansların satın alınması gerektiğidir. Bu konu hakkında diğer başlıklarda bilgiler vereceğiz.

Teamspeak3 Nasıl İndirilir?

Teamspeak3 indirilmesi en kolay olan programlardan biridir. Teamspeak platformunun resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra karşınıza indirme seçeneği çıkacaktır. Buradan kendi bilgisayar donanımlarınıza ve tercihlerinize göre Teamspeak3 kurulum dosyasını indirdikten sonra kurulum yapabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer bir Teamspeak3 sunucusu kontrol edecekseniz Ts3 programının yanı sıra Yatqa adındaki programa da ihtiyacınız vardır. Bu programı indirmeden sunuculardaki birçok işlevi yerine getiremezsiniz. Bu nedenle eğer Ts3 sahibi iseniz ve bütün özelliklere erişmek istiyorsanız Teamspeak3 programının yanı sıra Yatqa programını da indirmeniz gerekmektedir. Bunun için Teamspeak3 lisansı satışında ülkemizin en iyi firmalarından biri olan teknoaven.com adresini ziyaret edebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Teamspeak3 Nereden Satın Alınır?

Teamspeak3 programı ücretsiz bir programdır ve web sitesinden kısa süre içerisinde indirme işlemi yapabilirsiniz. Ancak kendinize ait bir Teamspeak3 sunucusu oluşturmak istiyorsanız muhakkak bir sunucu satın almanız gerekecektir. Bu noktada Türkiye’nin en büyük Teamspeak3 sağlayıcısı olan teknoaven.com adresinden uygun fiyatlarla Teamspeak3 sunucusu satın alabilirsiniz. Buradan aldığınız bu sunucuları kısa süre içerisinde aktif ederek hazır bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Yüksek hız ve yüksek koruma imkanı sağlayan Tekno Aven firması sizlere her konuda yardımcı olacaktır.

İyi Bir Teamspeak3 Sunucusu İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Teamspeak3 programı iletişim için önemli bir platform olduğundan iletişimin kesilmemesi adına bazı hususlara dikkat edilmelidir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  1. Teamspeak3 sunucusunun kurulu olduğu sunucuda RAM miktarının yüksek olması gerekmektedir.
  2. Teamspeak3 alacağınız platformun güvenlik düzeyinin yüksek olması gerekmektedir.
  3. Teamspeak3 aldığınız yerin sizlere yetki konusunda sıkıntı yaratmaması gerekir.
  4. İyi bir Teamspeak3 sunucusunda kişi sayısının yüksek olması gerekmektedir. Bu şekilde herhangi bir kota dolumu vs. olmaz.

Bu yazıda sizler için Teamspak3 platformu ile ilgili birçok bilgi vermeye çalıştık. Özellikle online oyun oynamayı seven kişilerin tercih ettiği bu platform hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için web sitemizi inceleyebilirsiniz. İyi bir Teamspeak3 için teknoaven.com adresini tercih edebilir ve uygun fiyatlarla Teamspeak3 sahibi olabilirsiniz. Firma yetkilileri her konuda sizlere destek olacak ve aklınızdaki soru işaretlerini giderecektir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum